Gelozia : intre obsesie si iubire 

GELOZÍE, gelozii, s. f. 1. Sentiment chinuitor și obsedant pe care îl provoacă în sufletul cuiva bănuiala sau certitudinea că ființa iubită îi este necredincioasă. 2. (Rar) Invidie, pizmă. – Din it. gelosia. (Sursa: DEX ’98 ).

Traim in era tehnologiei , un lucru bun aparent insa ne-am inrait atat de tare incat doar iubirea ne mai poate vindeca.

Insa de cealalta parte a taberei mereu exista frica de tradare, teama ca celalalt sa nu cumva sa mai vorbeasca cu altcineva. Ne este atat de teama de o posibila despartire incat ne ia capul gelozia. Devenim atat de posesivi incat nu mai simtim iubirea. Intervine obsesia . Pretindem ca iubim insa o facem intr-un mod bolnavicios , un mod dureros in care ori il banuim secunda de secunda pe celalalt ori ne despartim doar de frica sa nu fim tradati, parasiti si inselati.

Gelozia este boala secolului acesta. O boala care nu merge tratata cu pastile sau cu un tratament de lunga durata ca mai apoi sa scapi de ea. Gelozia este sora vitrega a Iubirii insa este o sora rebela care nu a ascultat de parinti si a plecat de acasa pe la 17 ani si s-a mutat impreuna cu prietenul ei , punkerul Posesivitate. Cu toate ca Iubirea a incercat mult timp sa ii explice Geloziei ca nu este ok ce face , ca ea a fost crescuta si educata intr-un mediu cald , a fost iubita si protejata , nimic nu o putea face pe Gelozie sa inteleaga . Era indragostita la randul ei de Posesivitate pentru ca acesta era mai mare decat ea si el fusese crescut de mama lui vitrega Teama si de tatal lui natural Tristețe. 

Oricat a incercat Iubirea sa o aduca pe Gelozie pe drumul bun , aceasta nu a reusit …

Gelozia a stricat relatia , ea impreuna cu noua ei familie : Posesivitate , Teama si Tristețe.

Morala povestioarei de ma sus este ca oricat de mult am incerca sa iubim pe cineva , daca acesta este domint de PTT adica posesivitate , teama si tristete , iubirea este distrusa.

In loc sa ne bucuram de momentele pe care ii avem alaturi de persoanele dragi si in loc sa apreciem toate lucrurile bune pe care acestia le fac zilnic pentru noi , ne lasam sfasiati in bucati de gelozie. Ne este intunecata judecata.

Iubeste si daca intr-un final se dovedeste ca nu a fost sa fie , macar nu ai fost dominat de gelozie.

Nu pierde pe cineva pentru niste sentimente fantoma. Iubeste fara teama. 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s